WE KIJKEN UIT NAAR DE VOLGENDE CONCERTEN
Lenteconcert 2024

Op de naam van de solist moeten we u nog even laten wachten. We zijn nog in volle bespreking voor het programma van dit concert, maar waarschijnlijk gaan we u verrassen met muziek uit het Verenigd Koninkrijk. Binnenkort meer nieuws op deze pagina.
Datum: 21 april
Herfstconcert 2024

Belofte maakt schuld: Lierenaar en accordeonvirtuoos komt terug als solist! We mogen ons verwachten aan het eerste accordeonconcerto van Konstantin Myaskov.
Boeiend en adembenemend mooi! Noteer met stip in je agenda: 20 oktober 2024.


EEN GREEP UIT SUCCESVOLLE CONCERTEN VAN DE AFGELOPEN SEIZOENEN
Herfstconcert 2023

De jonge trompettist Simon Binon vertolkte het trompetconcerto van Arutiunian met veel bravoure en onlokte kreten van verbazing en bravo-geroep aan het publiek.
In zijn bis-nummer maakte hij ons duidelijk dat hij fluitend "la vie en rose" tegemoet ziet. We wensen het hem van harte toe!!
Symfonie-orkest De Lier bracht een concert met Armeense muziek van o.a. Katchatoerian, Prokofiev en Tchaikovsky, een mix die zeer erg gewaardeerd werd. "Eén van de beste programma's van de afgelopen jaren" hoorden we van verschillende toehoorders. Dat doet ons plezier!
Lenteconcert 2023

Een greep uit de reacties die we bij het aperitief na dit concert konden opvangen: "Een heel ander programma dan we gewoon zijn", "Ik kreeg zin om te dansen!", "Wat een prachtige solist", enz...
Symfonieorkest De Lier verraste het publiek met Latijns-Amerikaanse klanken. Licht verteerbare muziek, vol ongewone ritmes en van minder klassieke componisten: Piazzolla, Marquez,...
Onze solist, Jef de Haes, oogstte enorm veel succes. Hij beloofde ons binnenkort terug te komen. We kijken er al naar uit!


Nieuwjaarsconcert 2023

Sopraan Ange Dewulf wist eens te meer het publiek te bekoren met haar vertolkingen van evergreens uit het operetterepertoire. Ook de weense melodieeën van de familie Strauss vielen enorm in de smaak. De staande ovatie deed ons enorm deugd op ons eerste nieuwjaarsconcert na de corona-periode.
Herfstconcert 2022

Fluitist Christian Plouvier was op 13 november de gastsolist. Deze internationaal veel gevraagde musicus speelde met veel overtuiging het romantische 'Concertino voor fluit en orkest' van Cécile Chaminade en het vrolijke 'Rondo Russo' uit het concerto voor fluit van Saverio Mercadante. Hij werd beloond met een daverend applaus. Met Fanny Mendelssohn en Emilie Mayer werden nog andere vrouwelijke componisten terecht voor het voetlicht gebracht. Tot slot speelde het orkest onder leiding van Rik Ghesquière de 'Lyrische Suite' van Edvard Grieg.
Lenteconcert 2022

Op 7 mei 2022 organiseerde het Symfonieorkest De Lier zijn Lenteconcert 2022.
De Zuid-Afrikaanse cellist Peter Martens is geen onbekende meer: enkele jaren geleden liet hij ons al genieten van zijn betoverend en virtuose cellospel. Dit keer bracht hij "Kol Nidrei" (Max Bruch), "Cantilène voor cello" (August De Boeck) en het "Allegro appassionato" (Camille Saint-Saëns). Het publiek dankte hem met een overdonderderd applaus.
Verder vertolkte het orkest onder leiding van Rik Ghesquière de "Ouverture Rosamunde" en de "Symfonie 8 - De Onvoltooide" van Franz Schubert.
Herfstconcert 2021

Het Herfstconcert 2021 stond in het teken van Vlaams componist August De Boeck.
Jolente De Maeyer vertolkte met veel passie zijn prachtig vioolconcerto. Zij bewees daarmee dat ze één van de meest vooraanstaande violisten is van ons land. Als bisnummer bracht ze "Gebed" het laatste werk dat De Boeck
comoneerde vlak voor zijn dood. Het publiek bedankte haar met een daverende ovatie.

De Lier vertolkte, onder leiding van Rik Ghesquière, naast de Symfonie nr. 5 van Franz Schubert als slot de Dahomeyse Rapsodie, allicht het meest gespeelde werk van De Boeck.
Herfstconcert 2019

Reed Tetzloff, een jonge toppianist uit New-York was dé vedette van het Herfstconcert. Hij vertolkte met brio het klavierconcerto van Robert Schumann en de Rhapsody in Blue van George Gershwin. Het publiek bedankte met een daverende ovatie.
Symfonieorkest De Lier vervolledigde onder leiding van Rik Ghesquière de Amerikaanse sfeer met het "Adagio voor Strijkers" van Samuel Barber en de suite "An American in Paris" van Gershwin.